Wat is Pankaja?

De praktijk is gespecialiseerd in Career/Business & Life coaching, Relatie therapie alsook trauma -en verslavingsbehandeling door middel van cognitieve en hypnotherapie. De essentie ligt bij het vergroten van je (zelf)bewustzijn, het ontwikkelen en versterken van de persoonlijkheid. Optimaal gebruik (leren) maken van je potentieel evenals het ontwikkelen van je competenties staan centraal.

Mijn belangrijkste doel is inzicht geven en transformatie genereren in denk- en gedragspatronen deels vanuit Systemische Psychologie, Opstellingen en NLP. Ter ondersteuning worden er praktische instrumenten en opdrachten aangereikt welke gemakkelijk te integreren zijn in het dagelijks leven. Wanneer de authentieke identiteit van de mens achter de persoon zichtbaar wordt, zal dit zowel individueel als collectief een positieve invloed hebben in vrijwel alle levensgebieden.

Naast het coachen van individuele cliënten in mijn Praktijk, coach ik ook inhouse voor diverse (internationale) bedrijven en instellingen. Mijn expertise ligt o.a. bij burn-out preventie en optimalisatie van de teamdynamiek, op diverse organisatieniveaus.

Waarom de naam Pankaja?

De naam Pankaja verwijst in het Sanskriet naar de Lotusbloem, waaruit de Hindoegod Brahma is geboren. De Lotus is in de Indiase mythologie een heilig symbool en staat voor ontplooiing van een individu. Deze floreert wanneer de blaadjes zich één voor één ontvouwen en de kern (de innerlijke bron) zichtbaar wordt. Brahma is tevens de god van de Schepping, het creërende.

‘Ik ben via een vriendin bij Nadine terecht gekomen. In eerste instantie voor een persoonlijke reading. Ik was gelijk onder de indruk van Nadine, zowel van haar warme persoonlijkheid als de reading en healing die ze mij gaf. Naar aanleiding van deze reading adviseerde ze mij om de meditatie cursus te gaan volgen. Ik ben tot op de dag van vandaag blij dat ik dat heb gedaan. Ze heeft mij door middel van geleide meditatie geleerd om volledig te kunnen ontspannen. Het heeft mij ontzettend veel rust gegeven, in mijn hoofd en lijf. Daarnaast is Nadine een inspirerend persoon en heeft ze mij een andere kijk op het leven gegeven door haar manier van denken en doen.’

C. Bruinsma

Meer informatie over de gebruikte methoden: