Adoptie Coaching

Bij Adoptie Coaching ligt niet alleen mijn expertise. Dit specifieke gebied heeft een speciale ruimte in mijn hart, omdat ik zelf als baby geadopteerd ben. Dat maakt mij niet alleen ervaringsdeskundige, maar heb ik een grote empathie ontwikkeld voor iedereen die hetzelfde heeft meegemaakt. De bekende adoptiethema’s rondom identiteit (wie ben ik?), binding- en hechtingsangst, gemis, zijns-niveau (mag ik er zijn?) zijn veel voorkomend en kunnen bewust- en onbewust, invloed hebben op het dagelijks handelen. Adoptie is een essentieel onderdeel van mijn levenspad, het heeft enorm bijgedragen aan mijn groei. Hierdoor kan ik mijn cliënten doeltreffend ondersteunen en voelen zij zich (h)erkend en vertrouwd.

Tijdens het adoptie coaching-proces ervaar je hoe het is om veiligheid, vertrouwen te hebben en ontwikkel je een krachtige identiteit. Ook is er aandacht voor terugkerende thema’s en specifieke problemen die je als geadopteerden kunt tegenkomen of hebt ervaren.

Aan de hand van jouw persoonlijke vraagstuk(ken) begeleid ik je tijdens dit specifieke traject.

Voor wie precies?

Voor geadopteerden die;

  • zelf vader/moeder worden; begeleiding van emotionele vraagstukken tijdens zwangerschap
  • het gemis, verdriet, boosheid willen omvormen
  • eigen identiteit willen onderzoeken en krachtig vormgeven
  • worstelen met dubbele loyaliteit (biologische ouders en adoptief ouders)
  • zijn/haar biologische ouder(s) willen zoeken; wat zijn je stappen en wat kun je verwachten?
  • te maken heeft met interne adoptie (in eigen land) of externe adoptie (buitenlandse adoptie)

Daarnaast begeleid ik ook ouders die een of meerdere geadopteerde kind(eren) hebben of adoptie overwegen. Vanuit uw persoonlijke hulpvraag wordt er gekeken naar dagelijkse en toekomstige dynamiek tussen ouder(s) en kind evenals de persoonlijke behoeften en invulling hiervan.

Een dergelijk coaching traject werkt helend voor zowel de ouders als het kind.

Adoptie Coaching Consult

Een consult duurt ca. een uur en is uitsluitend op afspraak. Een traject bestaat uit min. 6 sessies waarbij volledig afgestemd wordt op persoonlijke doelen en thema’s. Verder worden bewezen methoden zoals NLP (Neurologisch Linguistisch Programming), Systemisch Werk (Familie Opstellingen), Ericksoniaanse Hypnose en Mindfulness ingezet om denk- en gedragspatronen te genereren. 

Interesse? Vul het contactformulier in op de website.

Voor meer informatie omtrent adoptie verwijzen wij je graag naar organisatie WERELDKINDEREN in Den Haag: WereldKinderen.nl.